MedWatch

11 medicinalselskaber slår sig sammen i ny kræftaftale

Et femårigt kræftprojekt omkring immunterapi har fået opbakning af 11 forskellige medicinalselskaber samt den amerikanske regering.

kræftceller kræft kræftcelle celle celler
Foto: Colourbox

Et nyt kræftprojekt mellem 11 medicinalselskaber samt den amerikanske regering skal bruge 215 mio. dollars på at fremme behandling med immunterapier. Partnerskabet går under navnet Partnershop for Accelerating Cancer Therapies (PACT).

Det skriver Reuters.

Projektet skal teste kemiske signaturer i kroppen, som skal hjælpe med at finde ud af, hvilke patienter, der har bedst gavn af immunterapierne. De tæller eksempelvis Bristol-Myers Squibbs (BMS) Opdivo og Mercks Keytruda. Merck deltager ikke i alliancen, men det gør BMS sammen med blandt andre AbbVie og Roche.

”Ved at standardisere og validere biomarkører for imminterapier samtidig med at vi udvikler og udforsker nye biomarkører, håber vi at kunne gå hurtigt mod en ny fremtid for præcisionsonkologi, som kan ganve alle patienter,” lød det fra Francis Collins, som er leder af National Institutes of Health (NIH) og en af ophavsmændene bag projektet.

Mens præsident Donald Trumps administration bakker op omkring projektet, er det blevet født ud af tidligere præsident Obama og vicepræsident Joe Bidens Moonshot-kræftinitiativ.

Immunterapier fra Merck og BMS får nye godkendelser

NICE åbner døren for Opdivo efter prisreduktion

Obamas kræftprojekt får hjælp fra norsk biotekklynge

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier