MedWatch

Leo Pharma i strategisk samarbejde med dansk data-selskab

Københavner-selskabet Grit42 har indgået et samarbejde med Leo Pharma om opdagelsen af nye lægemidler på baggrund af dataanalyse.

I et forsøg på at styrke opdagelsen af potentielle nye lægemidler har Leo Pharma allieret sig med det danske selskab Grit42, der har specialiseret sig i dataanalyse på lægemiddelområdet.

Det oplyser partnerne i en pressemeddelelse.

"Vi ser et stort potentiale i at anvende den nyeste og bedste datahåndtering og -integration til at løfte vores forskningsaktiviteter og styrke vores beslutningsgrundlag," siger Thorsten Thormann, underdirektør for Leo Pharmas produktudvikling, i meddelelsen.

Grit42 har udviklet en softwareplatform, der gør det enkelt at håndtere, analysere og visualisere store datamængder relateret til præklinisk forskning, herunder data fra dyre- og reagensglasforsøg.

Grit42 samarbejder i forvejen med blandt andre Lundbeck og Ferring.

Leo vinder dansk pris for digital innovation

Løven indgår nyt samarbejde i Boston

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Fonde bag Novo og Leo afviser kritik af fondsmodel

Lundbeckfondens formand tager fejl på en række punkter i sin kritik af fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Det siger formændene for fondene bag de to medicinalselskaber til Inside Business.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier