MedWatch

MSD smider næsten 5 mia i biotekselskab

Amerikanske Merck/MSD har købt en mindre aktieandel i et biotekselskab og samtidig sikret sig en option på at overtage et lægemiddel mod diabetisk øjensygdom. Samlet set kan det koste medicinalselskabet næsten 5 mia. kr.

MErck &Co, MSD
Foto: /ritzau/AP/Daniel Hulshizer/

Den amerikanske medicinalkæmpe Merck, der er kendt som MSD i Europa, satser milliarder på et mindre biotekselskab, der udvikler et lægemiddel mod diabetisk øjensygdom.

Det skriver Endpoints.

Merck betaler 37 mio. dollars i en forhåndsbetaling til det Massachusetts-baserede selskab KalVista for en option på at overtage rettighederne til lægemiddelkandidaten KVD001 til behandling af diabetisk makulært ødem, og en række andre kandidater.

Herudover kan biotekselskabet tjene hele 715 mio. dollars i milepælsbetalinger, mens Merck køber 10 pct. af aktierne i selskabet for 8,5 dollars stykket. Dermed kan aftalen ifølge Endpoints løbe op i 760 mio. dollars, eller 4,785 mia. kr.

Nyheden om samarbejdet Merck førte tirsdag til en fordobling af KalVistas markedsværdi, som inden da var på blot 72 mio. dollars.

Biotekselskabet forventer at starteet fase 2-studie med KVD001 inden længe, og herefter skal Merck besluttet, om man vil være med i den videre udvikling af kandidaten.

Merck køber nyt biotekselskab

Merck køber britisk biotekselskab

Merck opkøber schweizisk kræftfirma

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier