MedWatch

Eli Lilly fejler senfasestudie med lungekræftkandidat

Amerikanske Elil Lilly er ikke kommet i mål med en lægemiddelkandidat mod lungekræft i et fase 3-studie.

lunge lunger røntgen
Foto: Colourbox

En lægemiddelkandidat mod lungekræft fra det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly er ikke blevet den succes, man havde håbet. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Abemaciclib er et middel, der er fremstillet til at forhindre kræftcellers vækst ved at hæmme enzymerne CDK4 og CDK6. Det bliver allerede markedsført mod brystkræft under navnet Verzenio, men har nu fejlet i et fase 3-studie mod KRAS-muteret ikke-småcellet lungekræft (NSCLC). Verzenio mødte ikke dets primære effektmål om samlet overlevelse, fremgår det af meddelelsen.

"Mens resultatet er uheldigt for patienter med KRAS-muteret fremskreden lungekræft, er vi fortsat opmuntrede af den anti-tumoraktivitet, der er observeret med abemaciclib i denne type af lungekræft, hvor få kliniske fremskridt er opnået," udtaler Levi Garraway, SVP for global udvikling og medical affairs hos Lilly Oncology.

Han tilføjer, at man nu analyserer primære effektmål og udforsker specifikke patientundergrupper for at vurdere udsigterne for abemaciclib i NSCLC.

Eli Lilly får grønt lys til brystkræft-middel

Lilly får genvej til brystkræftmiddel

Lilly er klar med ansøgninger efter fase 3-succes

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier