MedWatch

Amgen indgår milliardaftale med biotekdarling

Amerikanske Amgen har indgået en onkologiaftale med et amerikansk biotekselskab, der har en potentiel milliardværdi. Biotekselskabet har tidligere indgået en multimilliardaftale med Bristol-Myers Squibb.

Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab CytomX kan nu føje endnu en spiller fra big pharma til listen af samarbejdspartnere. For selskabet har netop indgået en aftale med amerikanske Amgen om udvikling af nye immunterapibehandlinger. Det skriver Fiercebiotech.

Amgen vil betale en øjeblikkelig betaling på 40 mio. dollars, 252,57 mio. kr., til CytomX, og køber derudover for 20 mio. dollars, 126,29 mio. kr. af CytomX' aktier.

I aftalen vil man med udgangspunkt i CytomX' Probody-teknologiplatform udvikle en T-celle-behandling med bispecifikke antistoffer mod EGFR og CD3. Under EGFR-programmet kan CytomX se frem til yderligere 455 mio. dollars, 2,9 mia. kr., samt tocifrede royalties.

CytomX vil tage føringen på den tidligere udvikling, mens Amgen tager over senere og styrer senfaseudviklingen samt et eventuelt salg, hvis det kommer så langt.

Amgen får samtidig eksklusive rettigheder til yderligere tre uidentificerede targets. Hvis Amgen går efter alle tre, betyder det op til 950 mio. dollars, knap 6 mia. dollars, yderligere til CytomX i upfront- samt milepælsbetalinger.

Det er ikke uvant for CytomX at indgå store milliardaftaler med big pharma. Senest indgik selskabet en aftale med Bristol-Myers Squibb til en værdi af 3,6 mia. dollars.

Selskabet har også tidligere indgået en onkologiaftale med AbbVie.

Amerikansk biotekselskab stiger efter ny stor BMS-aftale

BMS udvælger mulig arvtager til verdens første immunterapi

AbbVie indgår tredje onkologiaftale på en uge

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier