MedWatch

Amerikanere reducerer shortposition i Bavarian Nordic

Citadel Advisors har nedbragt sin andel af shortede aktier i Bavarian Nordic, der nu udgør 0,64 pct. af det danske selskabs aktier.

Foto: /ritzau/AP/Richard Drew

Det amerikanske investeringsselskab Citadel Advisors har nedbragt antallet af shortede aktier i Bavarian Nordic. Det viser en meddelelse fra Finanstilsynet.

Tilsynet oplyser, at Citadels nu har en shortposition på 0,64 pct. mod tidligere 0,73 pct.

Når man går short i et selskab, så låner man en aktie fra en anden aktionær, sælger den på børsen og håber at kunne købe den tilbage senere til en lavere kurs.

Og det har flere investeringsselskaber og hedgefonde gjort i Bavarian Nordic, som på det seneste også har været udsat for store kursudsving.

Efter at have sat lukkerekord i 443,50 kr. torsdag 14. september faldt biotekaktien den efterfølgende dag 48 pct. til 230 kr. Det skete, som reaktion på at selskabet måtte stoppe udviklingen af prostatakræftmidlet Prostvac efter manglende resultater.

Biotekselskabet har dog genvundet en del af den tidligere styrke siden og koster tirsdag middag 292 kr., hvilket er en stigning i aktiekursen på 0,2 pct.

Ser man på hele 2017, er aktien steget med 17,3 pct.

 Hedgefond regner med nye kursfald hos Bavarian

 Amerikanere øger short-position i Bavarian-aktien 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier