MedWatch

Håndkøbsmidler undtaget fra nye regler sendt i høring

Lægemiddelstyrelsen har sendt sit forslag til lægemidler, der skal undtages fra den kommende selvvalgsordning og forblive bag butikkerne disk, i høring.

Foto: Jacob Ehrbahn/ POLFOTO

Fra 1. januar 2018 er det slut med at henvende sig hos en ekspedient for at få gennemgået en butiks sortiment af håndkøbsmedicin.

Fra denne dag træder en ny lov nemlig i kraft, der gør det muligt for butikkerne at flytte lægemidlerne fra deres hidtidige placering bag disken og ud i selve butikken, så borgerne selv kan vurdering de enkelte midler.

Lægemiddelstyrelsen har gennemgået sortimentet af håndkøbslægemidler for at vurdere, hvilke der skal undtages den kommende selvvalgsordning, og denne vurdering er nu sendt i høring blandt relevante interessenter, der indtil 4. oktober kan kommentere styrelsens vurdering.

I vurderingen har styrelsen lagt vægt på, om selvvalg kan føre til bedre effekt/compliance på baggrund af bedre tilgængelighed samt risikoen for unødvendigt øget forbrug som følge af, et visse lægemidler med selvvalgsordningen bliver mere tilgængelige for borgerne.

Som udgangpunkt lægger Lægemiddelstyrelsen op til, at alle håndkøbslægemidler kan tilbydes som selvvalg på apoteker og i detailbutikker, hvis de er i dag er godkendt til handel i disse. Undtaget er dog de apoteksforbeholdte lægemidler, der kun må udleveres til personer over 18, samt alle håndkøbslægemidler, hvor borgere maksimalt må købe én pakke om dagen. Disse midler skal fortsat placeres bag butikken disk.

Desuden foreslår Lægemiddelstyrelsen, at en række specifikke ikke-apoteksforbeholdte håndkøbslægemidler undtages fra selvvalgsordningen.

Butikker bruger medicin som lokkemiddel

Slut med 300 stk. hovedpinepiller i håndkøb

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier