MedWatch

Opkøbslysten CRO kaster milliarder efter nyt selskab

Branchen for kontraktforskning er midt i en rivende konsolideringsfase, og den nyeste af slagsen kommer fra Catalent, som har kastet knap 6 mia. efter en amerikansk rival.

Foto: Jesper Rais

Konsolideringslysten er efterhånden blevet rigtig stor på den internationale scene for kontraktforskning. Det er noget, man lægger mærke til hos amerikanske Catalent, som med den hat på, har besluttet sig for at kaste 950 mio. dollars (5,9 mia. kr.) efter rivaliserende Cook Pharmica.

Det skriver Endpoints.

Pharmica sidder på et stort forskningscenter i Bloomington i Indiana, og har en årlig omsætning på omkring 179 mio. dollars. Og i forbindelse med opkøbet har Catalent planer om at forskningscenteret skal udvides. 

I takt med at farma- og biotekbranchen outsourcer mere af deres forskning og udvikling til kontraktforskningsvirksomhederne, prøver de mest markante spillere i branchen at gøre sig selv til one-stop-shops for deres kunder.

Og hvis man spørger en af Catalents chefer, Barry Littlejohns, er der også stor sandsynlighed for Catalent vil lave flere opkøb. Selskabet er nemlig på udkig efter andre aktiver, som kan øge virksomhedens tekniske differentiering, og ifølge Barry Littlejohns identificerer ledelsen løbende andre selskaber, som kunne løfte den uorganiske vækst.

Evotec udvider CRO-forretning med milliardopkøb

Underskuddet vokser hos CRO-datter

CRO solgt i tocifret milliardhandel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier