MedWatch

Bavarian Nordics aktier næsten halveret efter flop

Det blev en grum dag fredag for aktionærer i Bavarian Nordic, efter fremtidshåb for kræftmiddel blev lagt ned.

Der var spået aktiedrama fredag for Bavarian Nordic efter et gedigent flop for et af lægemiddelselskabets største håb for fremtiden. Og straffen faldt da også fra start.

Ved børslukketid fredag var aktierne i Bavarian Nordic faldet med 48 procent. Dermed blev selskabet i dagens løb 6,8 milliarder kroner mindre værd.

Det skete under stor handel, da der blev omsat aktier for 1,3 milliarder kroner.

Det store fald kom, efter at Bavarian Nordic sent torsdag aften måtte fortælle, at et afgørende studie med midlet Prostvac mod prostatakræft var blevet stoppet.

En uafhængig overvågningskomité havde fundet, at der ikke var grund til at fortsætte forsøget med 1297 patienter.

"Vi er meget skuffede på patienternes vegne, over at forsøget med Prostvac som monoterapi ikke var succesfuldt."

"På vegne af Bavarian Nordic vil jeg gerne udtrykke min tak til de forsøgsansvarlige læger i forsøget, patienterne der deltog samt deres familier," skrev Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, i meddelelsen.

Prostvac var et milliardhåb for Bavarian Nordic og dets investorer, og analytikerne kvitterede da også fredag igennem ved at sænke deres kursmål og anbefalinger på selskabet.

Danske Bank har sænket sit kursmål til 290 kroner fra 455 kroner per aktie og Jyske Bank til 280 kroner fra 470 kroner.

"Det er dårligt nyt og meget overraskende for os."

"Oven på de negative Prostvac-resultater har vi fjernet forventningerne til Prostvac fra vores prognose samt fjernet alle forventede milepælsbetalinger fra Bristol-Myers Squibb," skrev Jyske Banks analytiker i et notat fredag.

Det var ikke kun analytikerne, der var skuffede. Den kendte rigmand og investor Asger Aamund, der var med til at stifte Bavarian Nordic, har stadig mange aktier i selskabet.

"Jeg må indrømme, at jeg var i chok, da jeg hørte, at børsværdien var faldet så meget. Det var mine samarbejdspartnere også. "

"Firmaet og forsøget med Prostvac har den seneste tid vist gode resultater, så ingen af os havde drømt om, at det var sådan her, det skulle gå," sagde Asger Aamund til Ekstra Bladet tidligere fredag.

Storaktionær i Bavarian: "Tabet i dag bliver stort"

MedWatch-indeks: Fejlede studier og direktørafgange i fokus

Storaktionærs investering i Bavarian er gået i minus

Analytiker: Prostvac-fiasko kan aflive Bavarians kræftpipeline 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier