MedWatch

Prostvac-flop koster kassen for Bavarian - styrtdykker med mere end 50 pct.

Bavarian-aktien får gevaldige klø, efter selskabet sent torsdag måtte trækken bremsen på guldhåbet, kræftvaccinen Prostvac.

Et fejlslagent studie med et stort lægemiddelhåb koster dyrt for vaccineselskabet Bavarian Nordic, hvis aktiekurs falder 56 pct. til 195 kr. fredag morgen.

Et fase 3-studie med midlet Prostvac, der bruges til behandling af prostatakræft, er torsdag blevet stoppet, inden det var ført til ende. En uafhængig dataovervågningskomité kaldte det "formålsløst" at fortsætte studiet.

- Vi er meget skuffede og faktisk også lidt overraskede over at få stoppet studiet i forbindelse med den foreløbige analyse. Vi kan dog ikke sige så meget mere, for vi ikke set data endnu, siger administrerende direktør i Bavarian Paul Chaplin til Ritzau Finans.

Det stoppede studie kommer som en stor overraskelse for langt de fleste aktieanalytikere, der følger Bavarian Nordic. Oven på meldingen har flere banker sænket anbefalingen aktien.

Det gælder blandt andet Nordea, der har sænket anbefalingen til "hold" fra "køb".

Bavarian Nordics Prostvac fejler i fase 3

Analytiker: Bavarian Nordic står til klø på aktiemarkedet

Asger Aamund har 100.000 aktier i Bavarian: "Der bliver panik på børsen i dag"

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier