MedWatch

Amicus' spåede blockbuster fejler i fase 3

En lægemiddelkandidat mod en sjælden hudsygdom, som amerikanske Amicus erhvervede i en handel til 5 mia. kr., har nu fejlet fase 3. Direktøren havde ellers spået lægemidlet blockbusterpotentiale.

En potentiel blockbuster er nu blevet til en eklatant fiasko for Amicus’ lægemiddelkandidat SD-101, der også bliver kaldt Zorblisa.

Ifølge Fiercebiotech har lægemiddelkandidaten mod den sjældne genetiske hudsygdom epidermolysis bullos nemlig fejlet et fase 3-studie, hvor Zorblisa hverken nåede det primære eller sekundære effektmål.

Epidermolysis bullosa efterlader børns hud papirtynd og skrøbelig med mulighed for at rive huden af og dannelse af blærer. Amicus erhvervede sig Zorblisa i en handel med amerikanske Scioderm tilbage i 2015 i en handel til 847 mio. dollars, 1,6 mia. kr. Dengang lød det fra adm. direktør John F. Crowley, at han vurderede Zorblisa til at have blockbusterpotentiale.

Men det fejlede fase3-studie går nu Amicus til at skrotte udviklingen af Zorblisa.

Der er ingen FDA-godkendte behandlinger af epidermolysis bullos.

”Det er vigtigt at notere sig, at der er andre selskaber, der udvikler behandlinger mod EB. Vi vil hellere være de første til at fejle end de sidste til at prøve,” udtaler adm. direktør John F. Crowley.

 Disse midler fik grønt lys fra CHMP

 Tidligere GSK-partner udsætter ansøgning på selskabets håb

 Amicus køber sig til potentiel blockbuster 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier