MedWatch

Medie: Teva tæt på endnu et milliardfrasalg

Israelske Teva har travlt med at frasælge aktiver, inden danske Kåre Schultz træder til som topchef. Tidligere på ugen solgte selskabet et lægemiddel for næsten 7 mia. kr., og nu kan endnu et milliardfrasalg være på trapperne, rapporterer Bloomberg.

Kåre Schultz er netop blevet hyret til at redde det pressede israelske medicinalselskab Teva - efter alt at dømme ved at nedbringe omkostningerne og fokusere forretningen, som han har gjort det i Lundbeck gennem de seneste 2,5 år.

Men det ser ud til, at hans fremtidige arbejdsgiver også formår at skære ind til benet og skille sig af med unødig baggage uden hjælp fra ”Hard-Kåre”.

Tidligere på ugen frasolgte medicinalselskabet således et lægemiddel fra sin Women’s Health-forretning for små 7 mia. kr., og nu kan man være på vej til at frasælge en større del af den forretning.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet, som citerer unavngivne kilder, nærmer israelerne sig en aftale om at sælge alle aktiverne i forretningsdelen uden for USA til selskabet CVC Capital Partners.

Kilderne mener at vide, at samtalerne er fremskredne, og at en aftale kan blive indgået i de kommende par dage. Der er primært tale om aktiver i Europa, og der nævnes en mulig salgspris på 800 mio. dollars, eller 5 mia. kr.

Teva har tidligere sagt, at man vil undersøge de strategiske muligheder for sin Women’s Health-forretning, hvilket er den del af en bredere plan for at få høvlet af på sin store gæld efter opkøbet af en generikaforretning fra Allergan/Actavis for nogle år siden.

Gælden er på nuværende tidspunkt på mere end 30 mia. dollars, skriver Bloomberg. Men ender det med en aftale med CVC, kan Teva altså have sikret sig små 12 mia. kr. på få dage og dermed have lejlighed til at nedbringe gælden fremover.

Selskabet undersøger også muligheden for at skille sig af med sine forretninger for kræftmedicin og lægemidler til behandling af smerte i Europa.

Teva frasælger lægemiddel for 6,8 mia

Professor og headhunter: Derfor får Kåre Schultz så meget i løn

Analytikerfrygt: Leder-exit i Lundbeck kan sprede sig

Lundbeck og Teva fortsætter hver sin vej efter direktørskift

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier