MedWatch

Svagt Sanofi-salg rammer Zealand Pharmas kursmål

En træg start i franske Sanofis salg af diabetesmidlet Soliqua, som Zealand Pharma modtager salgsprocenter fra, får nu finanshus til at sænke sit kursmål for den danske biotekaktie markant. Topsalgsestimatet for lægemidlet skæres samtidig med næsten 70 pct.

Zealand Pharma bygning

Zealand Pharma har fået skåret kursmålet hos børshuset Jefferies til 170 kr. fra 190 kr. Det sker på baggrund af skuffende salgstal for diabetesmidlet Soliqua, oplyser børshuset i et notat. Anbefalingen er uændret "køb".

Jefferies skærer sit topsalgsestimat for Soliqua, der markedsføres af franske Sanofi, til 700 mio. dollars fra 2300 mio. dollars.

For Zealand, der modtager procenter af salget af Soliqua, betyder det, at Soliqua nu værdisættes til 35 kr. per aktie af Jefferies.

Børshuset har til gengæld indregnet mere værdi fra Zealands lægemiddelkandidater under udvikling.

Dasiglucagon, der bruges til at behandle et for kraftigt fald i blodsukkeret hos diabetespatienter, værdisættes til 25 kr. per aktie. Desuden værdisættes glepaglutide mod korttarmsyndrom til 40 kr. per aktie. Begge lægemiddelkandidater er tæt på den afsluttende kliniske udvikling i fase 3.

Jefferies' nye kursmål indikerer et positivt potentiale på 35 pct. sammenlignet med slutkursen onsdag på 125,50 kr. for en Zealand-aktie.

Zealand-topchef: "Sanofi har lavet en stærk lancering"

Sanofis diabeteskombo giver tidligere blodsukkerkontrol

Fortsat nedgang i Sanofis diabetesforretning

Zealand Pharma har planlagt succes

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier