MedWatch

FDA-panel begejstret over helvedesild-vaccine fra GSK

En ny vaccine mod helvedesild fra britiske GlaxoSmithKline kan være på vej på det amerikanske marked, efter vaccinen har begejstret et rådgivende panel under de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA.

Det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline (GSK) har fået al den opbakning fra et rådgivende panel under de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, som det er muligt at hente til dets nye vaccine Shingrix mod helvedesild. I en meddelelse fra selskabet fremgår det, at stemmerne i panelet fordelte sig med 11-0 til GSK's fordel.

GSK indsendte en registreringsansøgning i oktober sidste år til forebyggelse af helvedesild hos personer over 50 år.

"Helvedesild er en smertefuld og potentiel alvorlig tilstand. Risikoen for at udvikle helvedesild bliver øget med alderen og er estimeret til, at en ud af tre personer i USA vil udvikle helvedesild," udtaler Emmanuel Hanon, SVP og ansvarlig for forskning og udvikling af vacciner hos GSK.

FDA er ikke forpligtet til at følge panelets anbefaling om en godkendelse af Shingrix.

Vaccinen er endnu ikke godkendt nogle steder i verden, men der er udover USA indsendt registreringsansøgning til myndighederne i Europa, Canada, Australien og Japan.

GSK jagter europæisk godkendelse på helvedesildvaccine

GSK indsender FDA-ansøgning på helvedesildvaccine

GSK gør klar til at indsende ansøgning på ny vaccine

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier