MedWatch

Onxeo sælger Validive i trecifret millionhandel

Fransk-danske Onxeo har valgt at afhænde rettighederne til selskabets lægemiddel Validive i en trecifret millionhandel.

Foto: Colourbox

Det dansk-franske biotekselskab Onxeo har valgt at afhænde de eksklusive globale licensrettigheder til midlet Validive, som fremover vil være ejet af Monopar Therapeutics.

Med aftalen kan Onxeo se frem til "substantielle" milepælsbetalinger på op til 108 mio. dollar samt royalties på det fremtidige salg, fremgår det af en meddelelse udsendt onsdag morgen.

Monopar Therapeutics kommer til at drive og finansiere al den resterende udvikling af Validive, ligesom selskabet kommer til at skulle tage ansvar for de regulatoriske og kommercielle aktiviteter.

Sidste år meddelte Onxeo, at det satte udviklingen af Validive op pause, indtil der var fundet en ny partner til det videre forløb - og det er altså nu sket med onsdagens aftale.

Hensigten med Validive er, at det skal kunne behandle oral mucositis, der er en betændelsestilstand i mundslimhinden, som kan ramme kræftpatienter, som modtager eksempelvis strålebehandling.

Onxeo dropper som en sten på børsen efter fejlslagent studie

Onxeo sætter udvikling af hovedaktiv på pause

Driftsomkostningerne stiger i Onxeo

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier