MedWatch

Headhunter: Lundbeck skal til udlandet i jagten på en ny topchef

De fleste kandidater til den ledige toppost i Lundbeck sidder formentlig i udenlandske virksomheder, vurderer headhunter.

Foto: Colourbox

Lundbecks næste topchef kan meget vel blive en udlænding.

Det vurderer Kjeld Birch, der er managing partner i headhunterfirmaet SAM Executive Search med særlig fokus på medicinalbranchen, skriver Berlingske Business.

»Jeg tror bestemt, at der bliver kigget mod udlandet. Der vil være nogle få relevante kandidater i Danmark og Sverige, men de fleste kandidater vil nok sidde i internationale virksomheder lige under den absolutte topledelse. Det vil bestemt være attraktivt for en udenlandsk leder at komme til en middelstor virksomhed i Skandinavien,« siger Kjeld Birch, der er managing partner i headhunterfirmaet SAM Executive Search med særlig fokus på medicinalbranchen.

Senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, Sydbank, vurderer også, at medicinalselskabets bestyrelse kigger på mulige kandidater uden for huset, mens Steen Ernland, seniorpartner i headhuntervirksomheden Adaptum Partners, vurderer, at en intern ‘dark horse’ kan komme i spil.

Analytikerfrygt: Leder-exit i Lundbeck kan sprede sig

Fik du læst alt om Kåre Schultz' afgang?

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier