MedWatch

Analytikerfrygt: Leder-exit i Lundbeck kan sprede sig

Topchef Kåre Schultz' forestående jobskifte kan udløse en flugt fra Lundbeck, frygter analytikere.

Foto: Lundbeck/PR

Når chefen går, øger det risikoen for, at flere følger efter.

Sådan lyder advarslen fra flere analytikere, efter Lundbeck-boss Kåre Schultz mandag annoncerede, at han forlader den danske CNS-virksomhed, skriver Dagbladet Børsen.

"Det er jo set før, at en ny direktør kommer ind og vil sætte sit eget hold. Derfor er det givet, at en række af de resterende i ledelseslaget overvejer deres fremtid lige nu," siger Michael Friis Jørgensen, chefanalytiker ved Alm. Brand Markets, til avisen.

Frygten deles af Martin Parkhøi, medicinalanalytiker i Danske Bank, og senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, som dog peger på, at det kan være med til at holde på nogle personer, at Kåre Schultz' efterfølger formentlig vil fortsætte ad samme spor som den kommende Teva-direktør.

Samtidig med Kåre Schultz' afgang annoncerede også koncerndirektør for kommercielle aktiviteter, Staffan Schüberg, at han forlader Lundbeck.

Fik du læst alt om Kåre Schultz' afgang?

Nordea: Afgående Lundbeck-direktør var potentiel topchef

Investorerne har talt: Kåre Schultz er over 20 mia. kr. værd

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier