MedWatch

Roche stopper dosering af patienter efter fiasko

Et fase 3-øjenmiddel fra Roche har vist så undervældende data, at selskabet nu sætter doseringen af patienter i bero, til man modtager resultaterne for et andet igangværende fase 3-forsøg.

Foto: COlourbox

Roches lampalizumab har egentlig været spået til at være en succes, men et nyt sæt fase 3-data har muligvis kørt den drøm af sporet. For her har midlet, vist så undervældende, at Roche stopper med doseringen af nye patienter.

Det skriver FierceBiotech.

Lampalizumab bruges til behandling af geografisk atrofi på øjet som følge af af aldersbetingede forkalkninger på nethinden (AMD). Geografisk atrofi defineres som svind af nethindens pigmentepitel og lysfølsomme celler (fotoreceptorer).

Det første af to fase 3-studier har ikke vist nogen signifikant forbedring af læsionerne i øjet i nogen af dosisregimerne. Som resultat meddeler Roche, at man stopper med doseringen af patienter til man får resultaterne fra det sekundære fase 3-studie.

Tidligere har analytikere fra blandt andet Jefferies spået midlet et salgspotentiale på 2 mia. dollars som terapi til de patienter, der er svære at behandle for lidelsen. To mia. dollars kunne ellers have været effektive i forhold til, at sætter plaster over nogle af de huller, som kommer i Roches kerneforretning på grund af generisk konkurrence.

Roche sender lægemiddelhåb i fase 3

Øjenskader sætter stopper for Roche-middel i Indien

Novartis-partner fejler tredje fase 3-studie

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier