MedWatch

Nordea: Afgående Lundbeck-direktør var potentiel topchef

Selvom Lundbecks adm. direktør Kåre Schultz stjal billedet mandag, er han ikke den eneste direktør, der er på vej væk. Også koncerndirektør for kommercielle aktiviteter Staffan Schüberg har valgt at indlevere sin opsigelse, og det er et stort tab, vurderer Nordea.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Kåre Schultz' farvel til medicinalkoncernen Lundbeck har fyldt avisspalterne, siden nyheden kom frem mandag morgen, men det er også et stort tab, at koncerndirektør og salgsansvarlig, Staffan Schüberg, samtidig har indleveret sin opsigelse.

Det vurderer Nordea i en analyse og peger på, at Staffen Schüberg var en potentiel, fremtidig topchef.

"Vi mener, at den afgående CCO, Staffan Schüberg, har været essentiel for Lundbecks succes i USA - især med at bygge et stærkt neurologisk franchise inden for specifikke områder."

"Vi så også CCO'en som en potentiel kandidat til CEO-positionen, hvis den tid skulle komme," skriver Nordea i en kommentar.

Hvor Kåre Schultz forlader sin stilling som administrerende direktør i Lundbeck til fordel for en tilsvarende position i den israelske producent af kopimedicin Teva, skal Staffan Schüberg være administrerende direktør i et privatejet selskab, som endnu ikke er offentliggjort.

Kursen for Lundbeck-aktien, som siden Kåre Schultz overtog skibet i 2015 er steget med 216 pct. til rekordniveau 411,80 kr. fredag, faldt mandag med 13,9 pct. til 354,90 kr. efter offentliggørelsen af nyheden.

Teva-aktien steg mandag med 16,6 pct. på den israelske børs.

Kåre Schultz forlader Lundbeck

Lundbeck-formand: ”Det er klart en overraskelse”

Da Kåre Schultz trådte op på den store scene og rev sit jakkeærme af

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier