MedWatch

Direktørens farvel koster kassen for Lundbeck-aktien

Lundbeck-aktien er under stort salgspres mandag, efter at den succesrige topchef, Kåre Schultz, har sagt sit job op. Det koster mere end en tiendedel af kursen.

Investorerne sælger mandag morgen ud af Lundbeck-aktien, der får et gevaldigt kursknæk.

Kåre Schultz forlader inden længe den danske medicinalkoncern for at tiltræder som administrerende direktør hos en anden medicinalkæmpe, Teva. Samtidig stopper salgsansvarlig Staffan Schüberg i Lundbeck.

Bestyrelsesformand Lars Rasmussen lover at fastholde strategien og starte jagten på afløsere med det samme, men investorerne er stærkt skeptiske.

"På det sidste har man nok i aktien og værdiansættelsen købt sig lidt ind i Kåre Schultz og mulighederne for, at han bliver ved med at overraske positivt, i forhold til hvad der egentlig ligger i vækstperspektivet og pipelinen," siger Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

Kåre Schultz, der har en fortid i Novo Nordisk, blev ansat i Lundbeck i maj 2015, og alene nyheden om hans ansættelse løftede aktien 20 pct. på én dag. Alt i alt har han givet et kursløft fra 130,50 kr. til 411,80 kr. i fredags.

Mandag rasler aktien dog 11,9 pct. ned til 363 kr. efter 20 minutters handel.

Kåre Schultz forlader Lundbeck

Teva-formand: Kåre Schultz er en leder i verdensklasse

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier