MedWatch

Bank forventer kraftig negativ kursreaktion på Lundbeck-exit

Lundbeck-aktien har i 2017 kun kendt én retning, opad, men det kan - i hvert fald for en stund - vende i dag, hvor markedet reagerer på nyheden om, at topchef Kåre Schultz forlader selskabet.

Aktien i Lundbeck står til at falde kraftigt mandag, efter at det fra morgenstunden kom frem, at den administrerende direktør for medicinalkoncernen, Kåre Schultz, forlader sin stilling til fordel for et job hos det internationale medicinalselskab Teva.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, over for Ritzau Finans.

"Det kommer til at koste på aktiekursen i dag, og man kan godt frygte et fald på mere end 5 pct."

"På det sidste har man nok i aktien og værdiansættelsen købt sig lidt ind i Kåre Schultz og mulighederne for, at han bliver ved med at overraske positivt, i forhold til hvad der egentlig ligger i vækstperspektivet og pipelinen," siger Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets.

Aktien i Lundbeck steg fredag 1,7 pct. til rekordkursen 411,80 kr.

Kåre Schultz forlader Lundbeck

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier