MedWatch

Leo-rival gør klar til fase 3 med eksemkandidat

Det amerikanske medicinalselskab Abbvie er nu klar til at rykke i fase 3 med en kandidat mod børneeksem, der blandt andet er en konkurrent til danske Leo Pharma.

Konkurrencen skærpes nu på dermatologimarkedet inden for børneeksem. Det sker, efter amerikanske AbbVie har meldt sig klar til at gå i fase 3 med lægemiddelkandidaten upadacitinib mod atopisk dermatitis, børneeksem.

Ifølge Fiercebiotech nåede upadacitinib, der tilhører klassen af såkaldte JAK1-hæmmere, dets primære effektmål i et fase 2-studie, hvor lægemiddelkandidaten blandt andet viste sig, at nedbringe symptomer som kløe og hudlæsioner hos patienter med moderat til alvorlig børneeksem.

"Data viser, at upadacitinib har potentialet til at blive en vigtig behandlingsmulighed for patienter med atopisk dermatitis. Vi ser frem til at føre upadacitinib videre i fase 3-studier i 2018," udtaler Michael Severino, forskningsdirektør hos AbbVie.

Upadacitinib gives oralt, hvilket kan gå hen og blive en udfordring for Sanofi og Regenerons Dupixent (dupilumab), som gives ved injektion, lyder det fra analytikere hos Jefferies. Dupixent tilhører klassen af såkaldte IL-4 og IL-13-hæmmere. Analytikerne har tidligere estimeret upadacitinib til at have blockbusterpotentiale med et topsalgsestimat på 3,5 mia. dollars forudsat, at der også kommer godkendelser inden for andre inflammatoriske lidelser som reumatoid artrit, leddegigt, og inflammatoriske tarmsygdomme.

Galdermas IL-31 lægemiddelkandidat nemolizumab bliver også testet mod børneeksem. Danske Leo Pharma forsøger også at få en bid af det marked med det biologiske lægemiddel IL-13-hæmmeren tralokinumab, som selskabet gik i fase 3 med inden sommeren. Roche solgte forleden rettighederne til dets IL-13-hæmmer lebrikizumab til Dermira. Alle tre lægemiddelkandidater bliver udviklet som injektion mod børneeksem.

AbbVie høster gode resultater på nyt gigtmiddel

Leo Pharma starter fase 3-studie med eksemkandidat

Rival følger efter Løven med biologisk fokus

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier