MedWatch

Kræftlæger vil have flere midler til forebyggende kræftmedicin

Der skal flere midler til forskningen i forebyggende kræftmedicin, mener flere danske kræftlæger. I øjeblikket undersøges aspirin som forebyggelse af tarmkræft.

En hovedpinepille hver dag i fem år. Det kan muligvis være vejen mod at reducere risikoen for at udvikle tarmkræft med 40 pct. Men ifølge Berlingske mangler der midler til at forske yderligere i medicin til forebyggende kræftbehandling.

Professor ved Københavns Universitet og afdelingsleder hos Kræftens Bekæmpelse, Nils Brünner, er i gang med at undersøge om aspirin kan bruges som forebyggende kræftmedicin mod tarmkræft, og det får flere kræftlæger til at ønske forskning i forhold til at andre kræftområder også. Men det er kun muligt, hvis midlerne også følger med, siger de til Berlingske og retter sigtet mod det offentlige.

"Det koster ingenting at producere aspirin, og derfor har medicinalindustrien ingen interesse i at bruge flere millioner kroner på at lave projekter, der understøtter, at det virker – hvilket er helt forståeligt. Men her bør det offentlige sige, at de påtager sig den sag," siger Niels Kroman, cheflæge hos Kræftens Bekæmpelse til Berlingske.

Hos Danske Regioner gør formand for Sundhedsudvalget, Ulla Astman, opmærksom på, at der fra 2014 til 2017 er afsat en pulje på 20 mio. kr. til forskning i medicin.

Studie: Aspirin kan øge effekten af immunterapier

Studie: Aspirin halverer kræftrisiko

Genvariant annullerer aspirin-effekt mod kræft

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier