MedWatch

Google investerer i biotekselskab

Biotekselskabet Gritstone Oncology har efter ny finansieringsrunde fået Google i ejerkredsen, og gør nu klar til kliniske forsøg med selskabets første eksperimentelle lægemiddel.

To år efter sin grundlæggelse har det amerikanske Gritstone Oncology netop gennemført sin anden finansieringsrunde.

I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at Serie B-runden har indbragt selskabet 92,7 mio. dollars, svarende til ca. 575 mio. kr, som blandt andet skal gå til færdiggørelsen af et 4000 kvm stort produktionsanlæg samt fortsat udvikling af firmaets personlige kræftlægemidler baseret på neoantigener til behandling af lunge- og mave-tarmkræft.

Gritstone Oncology forventer, at fabrikken kan producere det første eksperimentelle lægemiddel i 2018, hvor også de kliniske forsøg vil begynde.

Kapitalrejsningen blev anført af Lilly Asia Ventures og inkluderede også midler fra GV, der tidligere hed Google Ventures, Trinitas Capital og Alexandria Venture Investments, der alle er nye investorer i selskabet. De eksisterende investorer - Versant Ventures, The Column Group, Clarus Funds og Frazier Healthcare Partners - deltog også i Serie B-runden.

"Siden etableringen af selskabet for to år siden har Gritstone gjort betyde fremskridt i at udnytte omfattende molekylære analyser af tumorer og kunstig intelligens til at udvikle og optimere vores egen Gritstone EDGE-platform til at identificere antigen til tumorbehandling," siger selskabets direktør og medstifter Andrew Allen i en pressemeddelelse.

Google og Lundbecks venturefolk skal udvikle antibiotika

Google-direktør dropper milliardfond 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier