MedWatch

Actelion scorer amerikansk godkendelse

Oven på en lidt blandet landhandel af resultater, har schweiziske Actelion som det første selskab fået godkendt en behandling af forhøjet blodtryk i lungerne hos børn i USA.

Som det første selskab har schweiziske Actelion fået en godkendelse fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder til en behandling, Tracleer, af pulmonal arteriel hypertension (PAH) hos børn.

Det oplyser virksomheden selv i en pressemeddelelse.

PAH, der mere mundret kaldes forhøjet blodtryk i lungerne, rammer blodårerne mellem hjertet og lungerne, og kan potentielt være livstruende.

Tracleer har været på markedet siden 2001, men det er først nu, at midlet er blevet godkendt til behandling af børn.

Actelion er for relativt nylig kommet under vingerne hos den store medicinalkoncern Johnson & Johnson, som i januar købte selskabet for 30 mia. dollars. Siden købet har Actelion dog leveret en hel del mere eller mindre ujævne resultater - blandt i form af en række dødsfald i forbindelse med et nyt middel mod samme indikation, som Tracleer henvender sig til.

J&J køber Europas største biotekselskab i milliardhandel

Actelions hjertemedicin fejler i fase 3

Actelion leverer blandet pose antibiotika-resultater

Actelion-medicin frikendes for dødsfald

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier