MedWatch

Bayer søger europæisk godkendelse for nyt blødermiddel

Det europæiske lægemiddelagentur skal ligesom sine amerikanske kolleger nu vurdere et potentielt middel mod hæmofili A fra tyske Bayer.

Europæiske læger kan få yderligere et middel i værktøjskassen til behandling af hæmofili A.

Torsdag meddeler tyske Bayer således, at det har ansøgt de europæiske lægemiddelmyndigheder om godkendelse af dets lægemiddelkandidat BAY94-9027, der et nyt langtidsvirkende lægemiddel til behandling af hæmofili A.

"Antallet af patienter med hæmofili A stiger på verdensplan og dermed også behovet for nye behandlingsmuligheder med nye fordele for patienter med en mere aktiv livsstil. Med denne ansøgning håber vi at kunne bidrage betydeligt til at lette sygdommens indvirkning i fremtiden," siger Joerg Moeller, udviklingschef i Bayer.

BAY94-9027 er en såkaldte PEGyleret, rekombinant version af proteinet faktor VIII, som mangler hos patienter med hæmofili A, og den europæiske ansøgning kommer blot syv dage efter, at selskabet anmodede de amerikanske myndigheder om godkendelse til at sælge midlet.

Der findes allerede et PEGyleret faktor VIII-produkt på markedet i form af Shires Adynovate, der er godkendt til brug to gange om ugen, mens Biogen allerede for tre år siden sendte sit langtidsvirkende faktor VIII-middel Eloctate på markedet. Den langtidsvirkende effekt af det middel er dog skabt ved hjælp af såkaldt fusionsprotein-teknologi.

Herudover er danske Novo Nordisk ved at udvikle lægemiddelkandidaten N8-GP, som også er en PEGyleret faktor VIII-behandling. Den undersøges nu i afgørende fase 3-studier.

Udviklingen af nye blødemidler er et stort sats fra den tyske virksomhed, der i 2014 investerede 3,8 mia. kr. i at udbygge kapaciteten til fremstilling af lægemidler mod hæmofili A.

Bayer søger om godkendelse af nyt blødermiddel

Bayer satser milliarder på blødere

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier