MedWatch

Danmark har fået flere kliniske forsøg

Faldet i antallet af kliniske forsøg i Danmark er nu blevet vendt til en positiv udvikling, fremgår det af en ny rapport fra Lif og Dansk Biotek.

Foto: Colourbox

Det er lykkes for den danske life science-branche at vende en nedgang i antallet af danske kliniske forsøg fra 2007-2010. Det skriver Dagens Pharma på baggrund af en ny rapport fra Lægemiddelindustriforeningen, Lif, og Dansk Biotek.

Hovedbudskabet i rapporten, der har undersøgt de kliniske forskningsaktiviteter i Danmark, er, at der nu igen er en positiv udvikling.

”Det er bedre, at hele den vidensgenerering, der sker på sygehusene under afprøvning af ny medicin, foregår i Danmark end et andet sted ude i verden. Så nu er der gjort en del i de senere år for at tiltrække kliniske forsøg til Danmark, hvilket efter alt at dømme er begyndt at lykkes,” siger , siger Jakob Bjerg Larsen chefkonsulent for Klinisk forskning og produktion hos Lif til Dagens Pharma.

Den positive udvikling skyldes blandt andet en række tiltal som eksempelvis det offentligt-private NEXT-partnerskab og én indgang til hospitalerne.

Hele rapporten om de kliniske forskningsaktiviteter kan ses her.

Færre danskere deltager i forsøg med lægemidler

Medicinalselskaber raser over stigende gebyrer for forsøg

NEXT frygter nye gebyrer for lægemiddelforsøg

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier