MedWatch

Novartis-middel kommer ikke i brug i Danmark

Trods et nyt studie, som påviser flot effekt af behandling med Novartis-midlet canakinumab, så vil det ikke komme i brug i Danmark – det er for dyrt, mener Christian Hassager, som er klinisk lektor og overlæge hos Hjertecenteret på Rigshospitalet.

Prisen på Novartis’ hjertemiddel canakinumab har allerede vakt masser af opmærksomhed i kølvandet på et nyt succesfuldt studie med midlet, og den opmærksomhed har forplantet sig ind i Danmark. For midlet, der af en ældre dato, har en pris på 200.000 dollars per patient om året i USA, når det bruges til behandling af en række sjældne autoimmune sygdomme.

Det fremgår af en artikel i Ingeniøren.

”Vi kommer ikke til at se en eneste patient i den type behandling med det her stof i Danmark,” lyder det fra Christian Hassager, som er klinisk lektor og overlæge hos Hjertecenteret på Rigshospitalet.

Canakinumab har som det første nogensinde vist sig at kunne reducere risikoen for hjertekartilfælde såsom hjerteanfald og slagstilfælde, og samtidig har midlet vist en positiv effekt på risikoen for at udvikle lungekræft.

Og selvom Christian Hassager ikke ser noget potentiale for canakinumab som hjerteterapi i Danmark, så er der masser af forskningsmæssige gevinster at hente. Og den forskning kan skabe billigere varianter af behandlingen.

Novartis-middel viser effekt mod lungekræft og hjerteproblemer

Semi-skrinlagt Novartis-middel får uventet gode resultater

Novartis skifter taktik i kampen mod hjerteanfald

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier