MedWatch

FDA stopper studie med CAR-T efter dødsfald

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har sat en stopper for et klinisk CAR-T-studie efter et dødsfald hos en patient.

Et dødsfald hos en patient har nu fået de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, til at slå bremserne i et klinisk studie med den banebrydende kræftbehandling CAR-T. Det skriver Endpoints News.

Bag studiet står det franske biotekselskab Cellectis, der har testet selskabets såkaldte ”off-the-shelf” CAR-T-behandling. Den adskiller sig fra den CAR-T-terapi, som FDA godkendte fra Novartis for bare få dage siden ved, at Novartis’ behandling er baseret på patientens egne celler, mens Cellectis’ er baseret på celler fra en donor.

Ifølge Cellectis er det en 78-årig patient med den aggressive hæmatologiske kræftform blastic plasmacytoid dendritic cell neoplasm (BPDCN), som døde otte dage efter at have modtaget selskabets celleterapi. Patienten oplevede en dødelig reaktion i forbindelse med cytokinfrigivelsen sammen med et fjerdegrads kapillær lækage syndrom.

Også amerikanske Juno Therapeutics blev sidste år tvunget til at stoppe et studie med CAR-T efter dødsfald blandt patienterne.

Fransk Pfizer-alliance udvider studie med kræftcelleterapi til USA

Biotekchef anklager Cellectis-boss for at lyve

Medicinalalliance køber kræftcelleterapi

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier