MedWatch

Novartis-støttet selskab indsender FDA-ansøgning

Det amerikanske biotekselskab Akcea, der blandt andet har den schweiziske kæmpe Novartis i ryggen, har nu indsendt en FDA-ansøgning på et middel mod en sjælden genetisk sygdom.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Et nyt lægemiddel til behandling af den sjældne genetiske sygdom Costello syndrom kan være på vej ud på et amerikanske marked. Det håber man i hvert fald hos det børsnoterede biotekselskab Akcea.

Ifølge Fiercebiotech har selskabet, der er spundet ud af Ionis, nu indsendt en registreringsansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, på volanesorsen til behandling af Costello syndrom, der også bliver kaldt familial chylomicronemia syndrome (FCS).

Ansøgningen er baseret på fase 3-studier, der har vist, at volanesorsen sænker triglyceridniveauerne hos patienter med alvorlig hypertriglyceridæmi  og FSC, der begrænser udrensning af fedtstoffer.

Akcea blev børsnoteret i juli i år, hvor selskabet hentede 125 mio. dollars.

Selskabet har tætte bånd til den schweiziske medicinalkæmpe Novartis, hvor man har indgået et partnerskab med to af Akceas fire kliniske lægemiddelkandidater, som i yderste instans kan indbringe 1,65 mia. dollars.

 GSK dropper partner inden FDA-ansøgning

 Novartis-støttet selskab hæver mål for børsnotering

 Novartis-støttet selskab gør klar til børsnotering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier