MedWatch

Medie: Dermtreat skyder efter børsnotering i 2020

Det danske biotekselskab Dermtreat håber på at gennemføre en børsnotering i USA i 2020, men en dansk notering kan også komme på tale, skriver Børsen. Samtidig forventer man, at markedet for hovedaktivet – et plaster mod sygdomme i mundhulen – vil være på mere end 1 mia. dollars.

Foto: Colourbox

Det unge, danske biotekselskab Dermtreat, der har Novo Seeds, Lundbeckfond Emerge og den amerikanske venturefond Sofinnova Ventures i ejerkredsen, har store drømme for både selskabet og dets hovedaktiv - et plaster til behandling af sygdomme i mundhulen.

Lars Ekman, der er partner i Sofinnova Ventures, har tidligere sagt til MedWatch, at man går efter en børsnotering af selskabet i USA, når fase 2-forsøg med mundplasteret er overstået, ligesom et salg til en større aktør kan komme på tale.

 ”Det er en af de største finansieringsrunder vi har set”  

Men nu siger Dermtreats ledelse til Børsen, at en amerikansk notering formentlig vil blive gennemført i 2020.

"Det er ingen statshemmelighed. Vi går efter en børsnotering i USA. Alt planlægges efter det. Når vi igennem fase 2 med succes, hvorfor så forære det væk, for der er risikoen jo ret lav," siger Jens Hansen, adm. direktør og stifter i biotekselskabet, til avisen

Stephan Christgau, der er partner i Novo Seeds, siger dog til avisen, at en børsnotering i Danmark også kan komme på tale, hvis markedet er til det. Men han tilføjer, at det er noget, de ”vil tage ad notam”.

Dermtreats mundplaster går under navnet Rivelin, og det undersøges netop nu til behandling af sygdommen Oral Lichen Planus. Ifølge Jens Hansen er der ”ingen tvivl om”, at markedet for produktet vil være på mere end 1 mia. dollars. Han vil dog ikke definere det nærmere.

 Amerikansk kapitalfond smider millioner i dansk biotekselskab 

 Gylden biotekbaby starter nyt forsøg 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier