MedWatch

Sanofi siger farvel til diabeteschef

Den franske medicinalkoncern og Novo Nordisk-rival Sanofi tager nu afsked med sin koncerndirektør med ansvar for diabetesområdet.

Gennem de seneste 22 år har belgiske Peter Guenter været en del af den franske koncern, og siden sommeren 2016 har han haft ansvaret for koncernens diabetes- og hjertekarforretning. Men, som Børsen rapporterer, har han nu besluttet sig for at rykke videre.

Den spanske medicinalkoncern Almirall skriver således i en pressemeddelelse, at man har ansat Peter Guenter som ny adm. direktør fra og med 1. oktober.

Dermed skifter han fra at skulle tage kampen op med ét dansk selskab til at skulle konkurrere mod et andet. Sanofi er nemlig blandt de nærmeste rivaler til Novo Nordisk på diabetesområdet, mens Almirall er i tæt konkurrence med Leo Pharma på området for behandling af hudsygdomme.

Belgieren har haft en række stillinger i Sanofi gennem sine 22 år i selskabet, blandt andet som ansvarlig for markederne i Østeuropa og Nordeuropa, og tidligere i sin karriere har man også arbejdet for Smith Kline, der siden er blevet en del af GlaxosmithKline gennem en række fusioner.

Han overtager topposten i Almirall efter Eduardo Sanchez, der har været i den spanske koncern i 16 år og siden 2011 har været adm. direktør. Almirall satte allerede sidste år gang i en plan for at udskifte topchefen, da Eduardo Sanchez ønsker at tilbringe mere tid med sin familie. Man vil nu bruge september måned på at overdrage stillingen.

 Ny ALK-direktør medvirker til Sanofi-rokade 

 Sanofi rusker op i organisationen  

 Sanofi lægger arm med indkøbere: Tilbyder gratis insulin i USA 

 Leo Pharma spinder alliance med rival 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier