MedWatch

Orphazyme vil være det nye Genmab

Det danske biotekselskab Orphazyme håber at kunne følge i Genmabs fodspor og blive en flyvende succes på det danske aktiemarked, fortæller selskabets ledelse til Børsen.

Foto: Colourbox

De to stiftere af det danske biotekselskab Orphazyme, Thomas Kirkegaard Jensen og Anders Hinsby, håber på at blive "det nye Genmab". Det fortæller forskningsdirektør og medstifter af Orphazyme, Thomas Kirkegaard Jensen, til Børsen.

"Jeg synes, at Danmark kan trænge til et nyt Genmab. Det tror jeg, at vi kan skabe," siger han, men peger dog på Genzyme som det helt store forbillede.

Kommentaren falder i kølvandet på sidste uges meldinger om, at Orphazyme er på vej på fondsbørsen i København som blandt andre Berlingske Business og Børsen skrev - og dermed står til at blive den første danske bioteknotering siden 2010, hvor Zealand Pharma gik på børsen.

Ifølge avisens kilder arbejder selskabet hen i mod en børsnotering i efteråret, men ledelsen fastholder, at alle muligheder undersøges, og at det også kan ende med et salg eller yderligere finansiering fra nuværende investorer. Orphazymes ledelse drømmer dog om at kunne fortsætte i eget hus, med en voksende virksomhed og egen salgsstyrke.

Orphazyme har ifølge Børsen brug for cirka en halv mia. kr. til at gennemføre nye afgørende muskelsvindstudier mod sygdommene sIBM og ALS.

 Orphazyme-direktør: Alt er stadig på banen

 Orphazyme-ejer afviser beslutning om børsnotering

 Medie: Dansk biotekkomet børsnoteres i efteråret 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier