MedWatch

Bayer og J&J slår homerun i blødersager

De to farmagiganter Bayer og Johnson & Johnson har nu vundet den tredje i en række retssager, hvor blødermidlet Xarelto er under anklage for at forårsage indre blødninger.

Foto: Colourbox

Endnu et vigtigt slag er vundet for de to medicinalselskaber Bayer AG og Johnson & Johnson. Ifølge Reuters har en amerikansk føderal dommer nemlig renset selskaberne for ansvar i forbindelse med indre blødninger hos patienter, der har indtaget det blodfortyndende middel Xarelto.

Dommen er den tredje af sin slags i de såkaldte bellwether-sager, der alle er faldet ud til farmakæmpernes fordel. Det estimeres, at der venter omkring 18.600 sager, der omhandler Xarelto og risikoen for at forbløde.

I denne sag har sagsøger Dora Mingo hævdet, at hun har fået akut gastrointestinal blødning efter behandling med Xarelto i en måned tilbage i 2015 for at forebygge blodpropper efter en operation. Hun anklagede medicinalselskaberne for ikke at have advaret mod risikoen for blødning, og at hendes skader kunne være undgået, hvis de havde givet en tilstrækkelig information.

”Vi vil fortsat forsvare os mod påstandene i denne retssag,” lyder det fra J&J.

”Bayer står bag sikkerheden og effektiviteten af Xarelto og vil fortsætte med stærkt at forsvare det,” er meldingen fra Bayer.

Xarelto er Bayers bedst sælgende lægemiddel med en omsætning på 2,9 mia. euro, 21,57 mia. kr., i 2016. J&J rapporterede i 2016 indtægter på 2,2 mia. dollars, 13,94 mia. kr., fra Xarelto.

 Bayer og J&J vinder vigtigt slag i bløderkamp

 Bayers bedst sælgende lægemiddel igen på anklagebænken

 Ny medvind til Bayers blodfortynder  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier