MedWatch

Medicinaldirektør forlader Trumps prestigeråd efter race-uroligheder

Den amerikanske præsident går til angreb på direktøren for medicinalkoncernen Merck, Kenneth Frazier, efter medicinaldirektøren mandag meddeler, han forlader præsidentens produktionsråd.

Foto: /ritzau/AP/Evan Vucci

De højreekstreme gruppers voldelige demonstration i Charlottesville i Virginia sender efterdønninger ind i den amerikanske centraladministration.

Direktør Kenneth Frazier for den amerikanske medicinalkoncern Merck forlader nemlig præsident Donald Trumps prestigeråd President's Manufactoring Council i protest mod præsidentens reaktion på race-rolighederne, som resulterede i et dødsfald og adskillige sårede.

Det skriver BBC, CNBC og flere andre internationale medier.

I en besked på Twitter meddeler Kenneth Frazier mandag, at han føler et ansvar for at tage afstand fra "intolerance og ekstremisme".

"Amerikas ledere skal respektere vores samfunds fundamentale værdier ved tydeligt at afvise udtryk for had, fordomme og overlegenhed, som strider imod det amerikanske ideal om, at alle mennesker er lige," lyder det bl.a i direktørens tweet.

Demonstrationen, hvor hundredvis af hvide højreekstremister deltog, fandt sted lørdag, og resulterede i et drab, da en person fra den højreorienterede gruppe kørt en bil ind i demonstranterne fra en moddemonstration, der blev afholdt samtidig.

Donald Trumps reaktion på drabet og den udskældte højreorienterede demonstration var, at fordømme vold, fordomme og had fra "alle sider" med understregning af "alle sider".

Det fik flere til at kritisere præsidenten for ikke at tage afstand fra de højreorienterede demonstranter (white supremacists, red.) og deres handlinger. Det er netop den manglende fordømmelse fra præsidentens side, som har fået den afro-amerikanske direktør til at forlade rådet.

Kun få timer efter Merck havde udsendt meddelelsen på Twitter, udsendte Donald Trump et modsvar på samme sociale medie:

"Nu hvor Ken Frazier fra Merck Pharma har trukket sig fra President's Manufactoring Council får han mere tid til at SÆNKE ÅGERPRISER PÅ MEDICIN!"

 

Medicinalselskabets topchef er ikke den eneste topchef, som har forladt et af præsidentens prestigefyldte råd.

Teslas kendte direktør og grundlægger Elon Musk og Disney-direktør Robert Iger har forladt det strategiske og politiske råd kaldet President's Strategic and Policy Forum i juni. Det skete som reaktion på, den amerikanske præsident valgte at trække sig ud af klimaforhandlingerne i Paris.

Elon Musk forlod i samme vending President's Manufactoring Council .

Merck udnævner ny koncerndirektør

Trump holder fingrene fra medicinpriserne i USA trods kritik

Trump efter modstand: Ny sundhedslov skal godkendes hurtigt

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier