MedWatch

Pres på kopisektoren får Mylan til at nedjustere

Det pres, der har ramt generikasektoren i USA, får nu også medicinalkoncernen Mylan til at nedjustere sine forventninger til indtjeningen i år.

Mylan-topchef Heather Bresch må sande, at prispresset på kopimedicin i USA er blevet for stort. Foto: /ritzau/AP/Pablo Martinez Monsivais

Den amerikanske medicinalkoncern Mylan har i længere tid fastholdt, at man kunne overleve det pres, som har ramt sektoren for generiske lægemidler i USA. Men nu ser det ud til, at selskabet har set sandheden i øjnene.

Det skriver Reuters.

Selskabet har således netop aflagt et kvartalsregnskab, hvor man sænker sine forventninger til indtjeningen i år som følge af pres på generikapriserne samt nye lanceringer, som er blevet skubbet til 2018 i stedet for i år.

”Mylan havde nægtet at kapitulere i mere end et år i takt med at modvinden tog til og fastholdt, at man kunne differentiere sig og modstå udfordringerne, der ramte dets kollegaer. Det her er et tydeligt bevis på, at udfordringerne i generikasektoren rammer alle,” skriver RBC Capital Markets-analytikeren Randall Stanicky ifølge Reuters i en note i kølvandet på regnskabet.

Mylan forventer nu en mellemhøj encifret nedgang i priserne på sine generiske lægemidler på verdensplan og en høj encifret nedgang i priserne i Nordamerika. Samtidig må man vente indtil næste år med at lancere kopier af GlaxoSmithKlines astma- og KOL-behandling Advair og Tevas sklerosemiddel Copaxone i USA. Det er bevirkende til, at man nu forventer en justeret indtjening per aktie på 4,3-4,7 dollars i år i stedet for 5,15-5,55 dollars.

Førnævnte Teva er i øvrigt selv en stor spiller på generikaområdet og har også fået det amerikanske prispres at føle for nylig. Selskabet aflagde i sidste uge et skuffende kvartalsregnskab, som førte til en annoncering om, at man vil fyre 7000 medarbejdere og trække sig ud af 45 lande. Det har samtidig sendt det israelske selskabs aktie ned i det laveste niveau i 20 år.

Mylan-aktien faldt med 7 pct. efter offentliggørelsen af selskabets regnskab, og er nu nede med næsten 20 pct. siden årsskiftet i det laveste leje siden sommeren 2013.

Lancering af Mylans blockbuster-kopi står stille

Investorer kræver Mylan-lederes afgang

Investering i kul giver Mylan skattefordel

Teva nedlægger 7000 stillinger og forlader 45 lande

Danske Teva-ansatte går fri i stor sparerunde

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier