MedWatch

Big Pharma har frit lejde i Mexico

Flere store medicinalselskaber har kun begrænset konkurrence fra kopiprodukter på det mexicanske marked, viser en ny rapport. Regeringen opfordres til at træde til.

Foto: Colourbox

En række lægemidler fra store medicinalselskaber, som udfordres af generiske præparater andre steder i verden, har mere eller mindre frit lejde i Mexico.

Det skriver Reuters.

En ny rapport fra landets konkurrencemyndigheder, Cofece, viser således, at manglen på kopiprodukter i Mexico underminerer konkurrencen i landet.

Selvom de store medicinalselskaber ifølge Cofece ikke gør noget direkte ulovligt, så gør de dog brug af en lang række juridiske strategier for at holde kopikonkurrencen fra døren.

Blandt andet spekuleres der ofte i tiltag, der kan forlænge eksklusivitetsperioden for de patenterede lægemidler, samt de såkaldte pay-for-delay-aftaler, hvor en originalproducent betaler en generisk producent penge for at holde sit kopiprodukt fra markedet i en årrække.

Rapporten påpeger, at selskaber som GSK, Pfizer, Sanofi, AstraZeneca, Merck/MSD, Novartis, Janssen, Abbott, Roche og Eli Lilly nyder godt af den begrænsede kopikonkurrence i Mexico.

Cofece anbefaler, at den mexicanske regering strammer reglerne for sekundære patenter på lægemidler og aktivt begynder at promovere generiske alternativer. Det vil efter sigende kunne skabe besparelser på 2,5 mia. peso – eller 882 mio. kr. – årligt.

Novo vil udvide fedmeforretning til Latinamerika

Novos nye superstjerne gør klar til erobringstogt i milliardklassen

WDH-topchef: Trump-valg påvirker ikke mexicansk satsning

Diabetes-forskning giver Novo Nordisk forretningsfordel i Mexico

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier