MedWatch

Big Pharma har frit lejde i Mexico

Flere store medicinalselskaber har kun begrænset konkurrence fra kopiprodukter på det mexicanske marked, viser en ny rapport. Regeringen opfordres til at træde til.

Foto: Colourbox

En række lægemidler fra store medicinalselskaber, som udfordres af generiske præparater andre steder i verden, har mere eller mindre frit lejde i Mexico.

Det skriver Reuters.

En ny rapport fra landets konkurrencemyndigheder, Cofece, viser således, at manglen på kopiprodukter i Mexico underminerer konkurrencen i landet.

Selvom de store medicinalselskaber ifølge Cofece ikke gør noget direkte ulovligt, så gør de dog brug af en lang række juridiske strategier for at holde kopikonkurrencen fra døren.

Blandt andet spekuleres der ofte i tiltag, der kan forlænge eksklusivitetsperioden for de patenterede lægemidler, samt de såkaldte pay-for-delay-aftaler, hvor en originalproducent betaler en generisk producent penge for at holde sit kopiprodukt fra markedet i en årrække.

Rapporten påpeger, at selskaber som GSK, Pfizer, Sanofi, AstraZeneca, Merck/MSD, Novartis, Janssen, Abbott, Roche og Eli Lilly nyder godt af den begrænsede kopikonkurrence i Mexico.

Cofece anbefaler, at den mexicanske regering strammer reglerne for sekundære patenter på lægemidler og aktivt begynder at promovere generiske alternativer. Det vil efter sigende kunne skabe besparelser på 2,5 mia. peso – eller 882 mio. kr. – årligt.

Novo vil udvide fedmeforretning til Latinamerika

Novos nye superstjerne gør klar til erobringstogt i milliardklassen

WDH-topchef: Trump-valg påvirker ikke mexicansk satsning

Diabetes-forskning giver Novo Nordisk forretningsfordel i Mexico

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier