MedWatch

Takeda indgår nye samarbejder inden for kræft og hjertekarsygdomme

Japanske Takeda indgik sent sidste uge to nye partnerskaber med det biofarmaceutiske selskab Molecular Templates og amerikanske Cadurion. Aftalerne gør Takeda til udvikler af lægemiddelkandidater mod både kræft og hjertekarsygdomme.

Takeda, logo
Foto: Takeda/ PR

Den japanske medicinalkoncern Takeda og det biofarmaceutiske selskab Molecular Templates har slået pjalterne sammen i fælles bestræbelser på at udvikle nye terapeutiske behandlinger mod kræft.

Det meddeler selskaberne i en pressemeddelelse fredag.

Samarbejdet giver Takeda mulighed for at teste potentielle lægemiddelkandidater på Molecular Templates’ teknologiske platform til udvikling af immunotoxiner- herunder navnlig de såkaldte ETB’ere (engineered toxin bodies).

Med aftalen forpligter Takeda sig til en række indledende investeringer og forudbetalinger, til at forske og udvikle samt til udbetaling af potentielle milepæls- og royalitybetalinger, såfremt samarbejdet fører til kommercialisering af nye lægemidler.

Takeda får til gengæld – udover adgangen til Molecular Templates’ teknologiske platform - eksklusiv ret til licensering af eventuelle lægemidler samt repræsentation i Molecular Templates’ bestyrelse.

Fokus også på hjertekarlidelser

Kræft er imidlertid ikke det eneste fokusområde for japanerne.

Dagen inden aftalen med Molecular Templates kom i hus, kunne Takeda således annoncere partnerskab med det Boston-baserede biotekselskab Cardurion, der har specialiseret sig i udvikling af næste generations behandling af hjertesvigt og hjertekarsygdomme.

Japanerne bidrager til partnerskabet med et 12 mand stort team af hjertekar-specialister, moderne laboratoriefaciliteter samt licens til en portefølje af kardio-vaskulære lægemiddelkandidater i den prækliniske udviklingsfase.

Hjertekarsygdomme er med 17 mio. årlige dødsfald den førende dødsårsag på verdensplan blandt både mænd og kvinder. Et tal, der ventes at stige til næsten 24 mio. i 2030, og som USA, med sine 1 mio. årlige diagnoser relateret til hjerteproblemer, bidrager stort til.

Takeda og partner fremlægger ”uimponerende” kræftdata

Takeda bygger ny fabrik til kræftmiddel

Takeda beholder alligevel eneret til blockbuster

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier