Teva tager største kursdyk siden 1998 efter sænket udbytte

Tevas aktiekurs falder i formarkedet hele 16,2 pct. til 26,18 dollar, og der er ifølge Bloomberg News det største kursfald i aktien siden 1998.
Foto: Dan Balilty/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Dan Balilty/AP/POLFOTO/arkiv
AF RITZAU FINANS

Aktien i verdens største producent af kopimedicin, det israelske medicinalselskab Teva, rasler ned på børsen, efter at selskabet i et skuffende regnskab for andet kvartal har nedjusteret forventningerne til hele året og samtidig skåret i udbyttet.

I USA er aktien i formarkedet faldet hele 16,2 pct. til 26,18 dollar, og der er ifølge Bloomberg News tale om det største kursfald i aktien siden 1998.

Teva kom ud af andet kvartal med et justeret resultat per aktie på 1,02 dollar mod ventet 1,06 dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Omsætningen steg - primært som følge af overtagelsen af Actavis' forretning med kopilægemidler - med 13 pct. til 5,7 mia. dollar, men også det var lidt lavere end analytikernes forventning om et salg på 5,72 mia. dollar.

Heller ikke hos Teva selv er der tilfredshed med andet kvartal.

"Resultaterne i andet kvartal var lavere, end vi havde ventet som følge af udviklingen i vores amerikanske kopiforretning samt fortsat forværring i Venezuela. Disse faktorer har også ført til en nedjustering af vores forventninger til resten af året," siger Tevas konstituerede administrerende direktør, Yitzhak Peterburg, ifølge regnskabet.

For 2017 ventes nu et justeret resultat per aktie på 4,30-4,50 dollar mod tidligere ventet 4,90-5,30 dollar.

Kvartalsudbyttet sænkes desuden til 8,5 cent per aktie fra 34 cent i første kvartal. Også det kommer bag på analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter et uændret periodeudbytte på 34 cent.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også