MedWatch

MSD i leveringsproblemer med vaccine

Ifølge Statens Serum Institut har MSD, der leverer vaccinen mod hepatitis A, ikke kunnet levere i månedsvis. (rettet 13.40. Det fremgik tidligere af artiklen, at GlaxoSmithKline var leverandør af vaccinen. Det er dog MSD, der leverer den.)

Har man brug for at blive vaccineret mod smitsom leverbetændelse - den såkaldte hepatitis A-virus - så kan det godt blive noget besværligt.

Ifølge Statens Serum Institut har vaccinen nemlig været udsolgt i flere måneder, og den forventes først at komme tilbage på hylderne til efteråret.

Det skriver fyens.dk.

"Det er rigtigt, at vi har haft problemer med at skaffe vacciner mod hepatitis A, fordi producenten simpelthen ikke har kunnet levere den," siger Ole Jensen, vicedirektør i Statens Serum Institut til fyens.dk.

Det er ifølge Ole Jensen ikke kun i Danmark, at apoteker og læger er løbet tør for vaccinen.

Han forklarer, at produktionen er biologisk, og derfor kan der gå noget galt i processen, som betyder, at et helt parti må smides i skraldespanden.

Statens Serums Instituts egen vaccineproduktion blev i starten af året solgt til det saudiarabiske koncern Aljomaih Group.

Salget har dog intet at gøre med problemerne med vaccinen mod hepatitis A, der bliver produceret af medicinalfirmaet MSD.

"Det har intet at gøre med salget af vaccine produktionen. Statens Serum Institut har aldrig lavet vacciner mod hepatitis," siger Ole Jensen til fyens.dk.

Det er ikke første gang, at der meldes udsolgt af vacciner.

I vinter drejede det sig om vaccinen mod influenza, og ifølge Ole Jensen har man i en kort periode også manglet vaccinen mod stivkrampe og difteri.

/ritzau/

SSI har behov for nye lagre af HPV-vaccine

Udbudsræset om vacciner sat i gang

Sanofi laver nyt milliardopkøb af vacciner

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier