MedWatch

Lundbeckfonden-selskab og Nestlé i nyt parløb

Et af Lundbeckfonden Ventures porteføljeselskaber har dannet et nyt selskab sammen med fødevaregiganten Nestlé. Fokus bliver på udvikling af diagnostik baseret på mikrobiomer blandt andet mod fedtlever.

Foto: Colourbox

Det franske mikrobiomselskab Enterome har slået pjalterne sammen med Nestlé Health Science for at danne det nye selskab Microbiome Diagnostics Partners (MDP). Det fremgår af en pressemeddelelse fra parterne.

Enterome har danske Lundbeckfonden Ventures i ejerkredsen, der er repræsenteret i bestyrelsen ved seniorpartner Johan Kördel.

Det nye selskab er et 50/50 joint venture mellem Enterome og Nestlé Health Science, fremgår det af meddelelsen, og fokus vil være på udvikling af mikrobiombaseret diagnostik af inflammatorisk tarmsygdomme (IBD) og leversygdomme.

”Dannelsen af Microbiome Diagnostics Partners er en vigtig milepæl for Enterome, da det bringer stærk og komplementære teknologier og kapaciteter sammen, der gør det muligt at udvikle en ny generation af diagnostik og ledsagende diagnostiske produkter,” udtaler Pierre Belichard, adm. direktør for Enterome.

Nestlé Health Science investerer 20 mio. euro, 148,73 mio. kr. for halvdelen af MDP og eksklusive kommercialiseringsoptioner i forhold til de oprindelige programmer. MDP vil derudover være berettiget til yderligere milepælsbetalinger bundet op på kliniske og kommercielle aktiviteter.

I første omgang vil det nye selskab fokusere på udvikling af diagnostik af IBD baseret på Enterome’s IBD110 mikrobiom-afledte mucosal biomarkør samt på udviklingen af diagnostiske produkter til progressive leversygdomme herunder fedtlever NASH.

Nestlé Health Science investerede sammen med en række andre investorer i Enterome i en investeringsrunde, hvor selskabet hentede 16,5 mio. dollars. Pengene skulle bruges til at fremskynde udviklingen af Enteromes hovedaktiv, EB 8018. Midlet retter sig mod en bestemt type af e-coli baktier, som menes at være en af de primære årsager til inflammatorisk tarmsygdom.

Lundbeck-selskab indgår aftale med J&J

Nyre-firma får Lundbeckfondens og Novos millioner

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier