MedWatch

Gilead-whistleblower spøger stadig

En ellers lukket whistleblowersag, hvor Gilead er under anklage for at have købt et uautoriseret aktivstof fra et kinesisk selskab til brug i tre HIV-midler, er nu blevet genåbnet.

hiv aids prævention kondom forebyggende
Foto: Colourbox

En amerikansk appeldomstol har nu pustet nyt liv i en tilsyneladende ellers lukket whistleblowersag med Gilead Sciences på anklagebænken.

Ifølge Fiercepharma er det de to tidligere Gilead-medarbejdere Jeff og Sherilyn Campie, der har blæst i fløjten med anklager om, at deres tidligere arbejdsgiver har købt aktivstoffet emtricitabine hos et kinesisk selskab – mens det hævdede, at stoffet kom fra en godkendt sydkoreansk producent. Emtricitabine bruges i HIV-midlerne Emtriva, Truvada og Atripla.

"Vi er skuffede over dagens kendelse, og vi har til hensigt at udfordre udfaldet og kraftigt forsvare os mod disse påstande," lyder det fra en talskvinde fra Gilead til Fiercepharma.

Ifølge de to whistleblowers skulle Gileads import af det Kina-producerede emtricitabine været startet tilbage i 2007. Angiveligt skulle Gilead have etiketter til at skjule og forstærke, hvor produkterne blev produceret.

Whistleblowerne mener også, at Gilead over for de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, skulle have skjult data fra problematiske batches fra den kinesiske producent, da myndigheden skulle godkende produktionspartneren.

Gilead sætter gang i HIV-ansøgning i USA

GSK vil revolutionere HIV-behandling

Gilead udfordrer GSK med nye HIV-data

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier