MedWatch

Lancering af Mylans blockbuster-kopi står stille

En biosimilær version af Roches cancerblockbuster Herceptin fra Mylan bliver muligvis ramt af forsinkelse på det europæiske marked på grund af problemer i produktionen hos Mylans indiske partner Biocon.

Foto: Colourbox

Problemer på en produktionsfabrik i Bangalore, Indien, har sat en foreløbig stopper for udrulningen af en biosimilær version af Roches cancerblockbuster Herceptin i Europa. Det skriver Fiercepharma.

Det er Mylan og dets indiske partner Biocon, der står bag den biosimilære version af Herceptin, der havde en omsætning på 46,9 mia. kr. i 2016. Ifølge Fiercepharma henter Roche 2 mia. dollars, 13 mia. kr., i Europa.

Under en inspektion hos Biocons produktionsfabrik fandt Det Europæiske lægemiddelagentur, EMA, flere problemer, der nu skal rettes op på, inden myndighederne vil sige god for fabrikken. Også de franske myndigheder har inspiceret fabrikken og fundet uhensigtsmæssigheder.

”Biocon og partneren Mylan vil arbejde sammen med de franske og europæiske regulatoriske myndigheder med henblik på en opfølgende inspektion af lægemiddelproduktionsfaciliteterne og markedsføringstilladelserne med det formål at foretage en hurtig geninspektion,” lyder det fra Biocon i en meddelelse fra selskabet.

Mylan kan rulle biosimilær kopi af milliardomsættende kræftmiddel ud

EMA skal evaluere ny biosimilær fra Mylan

Dårlig nyt for Roche: Blockbuster-kopi lige så effektiv

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier