MedWatch

Sanofi laver nyt milliardopkøb af vacciner

Den franske medicinalkoncern Sanofi trækker en række nye vacccinekandidater ind i sin portefølje med købet af et amerikansk biotekselskab.

Foto: Colourbox

Et nyt milliardopkøb fra Sanofis side giver selskabet adgang til en række nye vacciner, herunder en ny proteinbaseret influenzavaccine. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Vaccinerne kommer fra opkøbet af biotekselskabet Protein Sciences, som slår sine folder i Meriden i den amerikanske stat Conneticut.

Sanofi skal betale 650 mio. dollars (cirka 4,2 mia. kr.) i forhåndsbetaling for selskabet med mulighed for 100 mio. kr. ekstra, hvis udviklingen i porteføljen når en række forskellige milepæle.

“Opkøbet af Protein Sciences vil gøre det muligt for os at udvide vores influenza-portefølje med en tilføjelse af en ikke-ægge baseret vaccine,” lyder det fra David Loew, der er chef for Sanofis vaccinedivision, Sanofi Pasteur.

Udover hovedkandidaten, der går under navnet Flublok, og som er den første proteinabaserede influenzavaccine godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har Protein Sciences også gang i udviklingen af en række andre influenza-vacciner. Selskabet arbejder også med vacciner mod Zika-virussen og SARS.

Handlen, hvis den ellers ikke støder på nogen regulative stopklodser, forventes at gå igennem i tredje kvartal af 2017.

Sanofi rusker op i gammel kræftaftale

Sanofi rygtes interesseret i nyt selskab

Sanofi jagter nyt webbaseret studie

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier