MedWatch

Lilly vinder vigtigt patentslagsmål over Actavis

Amerikanske Eli Lilly har vundet et vigtigt patentslagsmål over Actavis, der giver Lillys cancerblockbuster Alimta beskyttelse i flere europæiske lande fire år endnu.

En årelang patentstrid mellem amerikanske Eli Lilly og Actavis har nu fundet dets afslutning med Lilly som sejrsherre. Striden omhandlede Lillys cancerblockbuster Alimta (pemetrexed), der løb af patent i december 2015. Men et særligt vitaminregime-patent er stadig opretholdt har den britiske højesteret nu afgjort. Det skriver Reuters.

Dermed er Alimta stadig beskyttet af generisk konkurrence i Storbritannien, Frankrig, Italien og Spanien indtil juni 2021.

Actavis, der var Allergans generiske division, som blev opkøbt af Teva sidste år, begyndte allerede tilbage i juni 2015 at markedsføre dets generiske version, Armisarte, skriver FierceBiotech.

”Vi er skuffede over Storbritanniens Højestrets beslutning. Vi har endnu ikke gennemgået beslutningen fuldt og kan derfor ikke kommentere yderligere,” skriver talskvinde hos Teva Denise Bradley i en mail til mediet.

Alimta havde en omsætning på 2,3 mia. dollars sidste år, hvoraf 1,2 mia. dollars blev hentet uden for USA. Umer Raffat, analytiker hos Evercore ISI, vurderer, at afgørelsen har betydning for cirka 300 mio. dollars i de lande, hvor afgørelsen gælder.

Eli Lilly får medhold i japansk patentsag

Amerikansk domstol opretholder vigtigt Eli Lilly-patent

Lilly vinder amerikansk patentsag om blockbuster

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier