MedWatch

Lilly vinder vigtigt patentslagsmål over Actavis

Amerikanske Eli Lilly har vundet et vigtigt patentslagsmål over Actavis, der giver Lillys cancerblockbuster Alimta beskyttelse i flere europæiske lande fire år endnu.

Foto: Colourbox

En årelang patentstrid mellem amerikanske Eli Lilly og Actavis har nu fundet dets afslutning med Lilly som sejrsherre. Striden omhandlede Lillys cancerblockbuster Alimta (pemetrexed), der løb af patent i december 2015. Men et særligt vitaminregime-patent er stadig opretholdt har den britiske højesteret nu afgjort. Det skriver Reuters.

Dermed er Alimta stadig beskyttet af generisk konkurrence i Storbritannien, Frankrig, Italien og Spanien indtil juni 2021.

Actavis, der var Allergans generiske division, som blev opkøbt af Teva sidste år, begyndte allerede tilbage i juni 2015 at markedsføre dets generiske version, Armisarte, skriver FierceBiotech.

”Vi er skuffede over Storbritanniens Højestrets beslutning. Vi har endnu ikke gennemgået beslutningen fuldt og kan derfor ikke kommentere yderligere,” skriver talskvinde hos Teva Denise Bradley i en mail til mediet.

Alimta havde en omsætning på 2,3 mia. dollars sidste år, hvoraf 1,2 mia. dollars blev hentet uden for USA. Umer Raffat, analytiker hos Evercore ISI, vurderer, at afgørelsen har betydning for cirka 300 mio. dollars i de lande, hvor afgørelsen gælder.

 Eli Lilly får medhold i japansk patentsag 

 Amerikansk domstol opretholder vigtigt Eli Lilly-patent 

 Lilly vinder amerikansk patentsag om blockbuster 

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier