MedWatch

Nordnet: Zealands parallelle notering kan give et frisk pust

Der kan være meget at hente i USA for danske Zealand Pharma, der fredag har søgt om at blive noteret på den amerikanske børs. For i USA kan selskabet opnå en større interesse og stærkere gennemslagskraft, end det har kunnet i Danmark.

Med en amerikansk notering ved siden af den danske kan biotekselskabet Zealand Pharma opnå større og bredere interesse, end det potentielt kan ved blot at være børsnoteret i Danmark.

Sådan lyder vurderingen fra Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, efter at Glostrup-baserede Zealand Pharma tidligere på fredagen fortalte, at det har indsendt en ansøgning til de amerikanske myndigheder om en børsnotering i USA.

"Hvis Zealand Pharma ønsker at blive større og gøre sig mere bemærket - eller måske på et tidspunkt hente noget kapital - så er det at være i USA en rigtig god idé," siger Per Hansen.

Han begrunder det blandt andet med, at USA har verdens største medicinal- og biotekmarked, og at der på den baggrund også er en større fokus på medicinal- og biotekselskaber i den amerikanske aktiehandel.

Herhjemme har Zealand Pharma, der er grundlagt i 1997, været børsnoteret siden november 2010. Ved selskabets danske notering blev aktierne udbudt til 86 kr. stykket, hvilket gav Zealand Pharma en samlet markedsværdi på knap 1,9 mia. kr.

Zealand Pharma søger om amerikansk børsnotering

Ikke den succes, man drømte om

I fredagens handel bliver aktien handlet til 135,50 kr. stykket, og det giver selskabet en samlet markedsværdi på omkring 3,6 mia. kr.

Selv om aktiekursen og derved også markedsværdien er steget gennem årene, så har selskabets foreløbige udvikling på den hjemlige børs dog ikke været nogen jubelhistorie sammenlignet med andre danske biotekfirmaer.

"Herhjemme har aktien ikke været den succes, som nogle havde håbet på eller drømt om. Det tror jeg er indiskutabelt. Det virker som om, at Zealand Pharma i forhold til nogle af de andre danske biotekselskaber hænger lidt i bremsen."

"Jeg vil på ingen måde tale den indsats, de gør, ned, men det er ikke rigtig lykkedes dem at få skabt et klart billede af, at Zealand Parma virkelig er et selskab, der har rigtig meget at kunne tilbyde investorerne," siger Per Hansen.

Som led i sine amerikanske børsnoteringsplaner indkalder Zealand Pharma til en ekstraordinær generalforsamling 31. juli for at sikre bestyrelsen bemyndigelse til at øge selskabets aktiekapital.

Zealand starter fase 3-forsøg med glukagon-analog

Zealand scorer positive resultater med kunstig bugspytkirtel

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier