MedWatch

Storbank reducerer kursmål for Novo-aktien

Den tyske storbank Deutsche Bank har sænket sit kursmål for aktien i den danske medicinalkoncern Novo Nordisk. (opdateret 12.19)

Novo/Deutsche: Fokus i regnskab vil kredse om prisudsigter i USA - NY

Analytikerne hos Deustche Bank har gennemgået deres indtjeningsestimater for Novo Nordisk, hvilket udmønter sig i et nyt, reduceret kursmål for aktien i den danske medicinalkoncern på 310 kr.

Tidligere var kursmålet 327 kr., men sænkningen ændrer dog ikke på anbefalingen, som fortsat er "køb", fremgår det af et analysenotat fra banken. Det nye kursmål indikerer da også et potentiale på 14 pct. i forhold det aktuelle kursniveau fredag på 271,70 kr.

"Novo-aktien er delvist kommet sig efter de lave niveauer i andet halvår 2016, men vi fortsætter med at se potentiale, idet selskabet tilbyder sektorførende vækst på længere sigt, når de nuværende prispres normaliseres," skriver Deutsche Bank.

Kursmålsjusteringen kommer forud for selskabets halvårsregnskab 9. august. Ved den lejlighed vil fokus være på prisudsigterne på det amerikanske marked i 2018.

"Vi forventer et relativt normalt andet kvartal for Novo Nordisk, forudsat at fortsat hårdt prispres i USA udlignes af øget volumen," skriver Deutsche Bank.

Finanshuset venter, at diabetesdivisionen vokser med 6 pct. i lokal valuta, mens salget i biopharmadivisionen ventes at udvikle sig fladt.

"På grund af volatiliteten i salget i år forventer vi ikke en ændring i Novos forventninger i regnskabet for andet kvartal. Derimod skal forventningen afspejle en styrket dansk krone, som leder os til at reducere vores indtjening per aktie-udsigt med 2 til 5 pct. Vores kursmål afspejler denne effekt," skriver Deustche Bank.

Fransk bank skruer op for kursmål på Novo-aktien

Banker skruer op for kursmål efter Novo-regnskab

Storbank: Novos pipelinehåb er kommercielt overvurderet

Nordea regner med kæmpe salg af Novos guldæg

Novo-analytikere: Salgstrumf med Victoza bliver mindre stærk end håbet

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier