MedWatch

Zealand Pharma søger om amerikansk børsnotering

Biotekselskabet Zealand Pharma gearer nu op til en notering af sine aktier på Nasdaq Global Select Market i USA, efter man har indleveret en registreringserklæring til landets børsmyndigheder. Ifølge dokumenterne er maksimum-beløbet, selskabet kan hente i noteringen, på 560 mio. kr.

Zealand Pharma oplyser, at selskabet har indleveret en registreringserklæring til USA's børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission (SEC), vedrørende den foreslående notering af American Depositary Shares (ADS'ere) på Nasdaq Global Select Market i USA.

ADS'er er omsætningspapirer denomineret i amerikanske dollars, som er udstedt af en depotbank, og som faciliterer handel og investering i USA i aktier i ikke-amerikanske selskaber - kort sagt en form for amerikansk børsnotering.

Som led i planerne indkalder Zealand Pharma til en ekstraordinær generalforsamling 31. juli for at sikre bestyrelsen bemyndigelse til at øge selskabets aktiekapital.

Af registreringserklæringen fremgår det, at den "foreslåede maksimumpris af aktieudbuddet" er på 86,25 mio. dollars, eller godt 560 mio. kr. Det vil give en registreringsafgift på små 10.000 dollars. Det er dog ingen garanti for, at udbuddet når op på de højder.

Af en note fremgår det således også, at maksimumbeløbet er påført, for at man kan udregne registreringsafgiften i henhold til amerikanske børsregler, og at det dækker fuld udnyttelse af overtegningsretten indlagt i udbuddet.

Den amerikanske børsnotering vil ikke have nogen konsekvenser for selskabets notering på Nasdaq i København, hvor aktien handles under symbolet ZEAL. På det amerikanske Nasdaq-marked vil aktien blive handlet under symbolet ZLND.

Zealand Pharma lægger i ovnen til USA-ekspansion

Jefferies: Zealand-data kan løfte kursmålet

Zealand Pharma begrænser tabet i første kvartal

Zealand Pharma mister storaktionær

Zealand ser betydeligt potentiale for middel mod korttarmssyndrom

Zealand-partner ser mulighed for kunstig bugspytkirtel i 2020

Zealand vil udfordre Novo på markedet for fedmemedicin

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier