MedWatch

Celgene indgår milliardaftale med kinesisk biotekselskab

Amerikanske Celgene har forseglet en cancerpagt med et kinesisk biotekselskab om en ny PD-1-hæmmer. Aftalen har en værdi på flere milliarder kroner.

Foto: Colourbox

En ny cancerpagt har set dagens lys. Det fremgår af en meddelelse fra amerikanske Celgene, der har indgået en milliardaftale med det kinesiske biotekselskb Beigene.

Aftalen omhandler biotekselskabets cancerkandidat BGB-A317, der tilhører klassen af de såkaldte PD-1-hæmmere.

Beigene får rettighederne til udvikling og kommercialisering af BGB-A317 mod hæmatologiske maligniteter som blodkræft globalt samt mod solide tumorer i Asien med undtagelse af Japan.

Derudover vil Beigene overtage rettighederne til Celgenes kommercielle forretning i Kina og samtidig få rettighederne til at markedsføre Celgenes godkendte lægemidler Abraxane, Revlimid og Vidaza på det kinesiske marked.

“Kina er et vigtigt marked for Celgene og vores samarbejde med Beigene stiller os usædvanligt godt i forhold til at optimere vores forskning, produktion og vores langsigtede kommercielle potentiale af vores portefølje i Kina,” udtaler Mark J. Alles, adm. direktør hos Celgene.

BGB-A317 er i øjeblikket i to pivotale studier i Kina og globale pivotale studier er planlagt til 2018.

I handlen får Beigene en øjeblikkelig betaling på 263 mio. dollars, 1,7 mia. kr., og Celgene vil købe en aktiepost på 32,7 mio. dollars, 214,7 mio. kr., i selskabet hvilket svarer til 5,9 pct. Beigene er derudover berettiget til at modtage milepælsbetalinger og royalties af et eventuelt fremtidigt salg på op til 980 mio. dollars, 6,4 mia. kr.

Kinesisk biotekselskab opfører milliardbyggeri

Medivation-chef smutter til rival

To amerikanske biotekbørsnoteringer giver håb

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier